Gezond naar school

Gezond naar school

Gezond naar school betekent voor ons dat kinderen voldoende bewegen en gezonde lunch meenemen, maar ook dat ze leren over het belang van gezond leven. Wat is eigenlijk gezond en wat niet? Waar komt dat door? Waarom is het belangrijk?

Om kinderen een gezonde basis te geven, is het belangrijk dat ze voldoende beweging en frisse lucht krijgen en dat ze gezonde voeding binnenkrijgen. Bij ons op school maken de kleutergroepen op dinsdag gebruik van de speelzaal op school en gymmen groep 1 t/m 8 op donderdagmiddag in de sporthal in Meerlo. Zij worden hier met de bus naar toe gebracht. Naast de reguliere gymles in de sporthal, geven we ook bewegingslessen op school. Elke groep heeft wekelijks 1 à 2 momenten in het rooster opgenomen om binnen of buiten te bewegen onder begeleiding van onze vakleerkracht.

Er wordt ook uitleg gegeven over wat gezond is en wat niet en waar dat door komt. Door de leerlingen zelf aan het denken te zetten, willen we ervoor zorgen dat leerlingen niet alleen leren hoe ze gezond kunnen leven, maar ook het waarom erachter leren begrijpen. De kinderen mogen (moet niet) wanneer ze jarig zijn bij ons op school een kleinigheid trakteren. We promoten altijd een gezonde traktatie. Het liefst zien we fruit of een ander gezond hapje. Zo zorgen we samen voor een feestelijke en gezonde verjaardag.